Stichting Prohles wil in de komende jaren meer inzetten op de ontwikkeling en ondersteuning van het personeel. Het doel van de Prohles Academie is tweeledig. In eerste instantie willen we de huidige medewerkers een breed aanbod bieden op het vlak van nascholing en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast moet er vanuit de academie goede begeleiding opgezet worden om nieuwe medewerkers, beginnend leerkrachten en stagiaires een zo goed mogelijke start te bieden en/of te ondersteunen. Stichting Prohles wil hiermee medewerkers de ruimte geven om zichzelf te ontplooien.

De plannen voor de academie zijn ambitieus. Zo is er lange tijd de wens geweest om de nascholing van medewerkers te personaliseren door het aanbieden van e-learning modules, waarbij men (deels) zelf kan kiezen uit het brede cursusaanbod. Dit zal vanaf het nieuwe schooljaar (2020-2021) al van start moeten gaan. Daarnaast willen we met de academie ervoor zorgen dat voor nieuwe werknemers de introductie met de stichting zo duidelijk mogelijk verloopt, waarbij belangrijke informatie verstrekt wordt over werken bij Prohles.

Ook de kenniskringen en netwerkbijeenkomsten voor het personeel zullen vanuit de academie opgezet worden. Tevens zal de academie zich ook bezig gaan houden met de ontwikkeling van een programma met betrekking tot het carrièreperspectief van het personeel. Daarbij kan gedacht worden aan interne opleidingen om leerkrachten door te laten stromen naar het middenkader en een 'kweekvijvertraject' voor de doorstroming naar directiefuncties.
E-Learning

Via interactieve e-learning modules kun je op je gemak alle in's en out's leren over een bepaald onderwerp.

Klik hier voor de modules uit het pakket Get Skilled en hier voor de modules uit het pakket Primair Onderwijs.Doet de video het niet? Accepteer dan eerst de cookies (onderaan deze site).Nieuwsgierig geworden? Klik op onderstaande banner en log in met je Prohles-account.