Overstap naar AFAS

07 september 2021
Per 1 januari 2022 stapt Stichting Prohles met haar personeels- en salarisadministratie over naar het softwarepakket van AFAS.
Stichting Prohles ondersteunt de scholen met diverse processen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de personeels- en salarisadministratie, de boekhouding en dagelijkse financiŽn. Voor de personeels- en salarisadministratie gebruiken we nu Youforce van Visma|Raet. Zo kan je als werknemer in dit systeem bijvoorbeeld je salarisspecificaties en personeelsdossier zien. Dit gaat veranderen. Per 1 januari 2022 stap Stichting Prohles over naar het pakket van AFAS.

De afgelopen jaren heeft Visma|Raet een nieuw softwarepakket ontwikkeld. Het systeem waar wij nu nog mee werken komt daarom te vervallen. Het afgelopen jaar is dus nagedacht over de toekomst van onze systemen. Vanuit het standpunt "het kan overzichtelijker en beter" is de keuze uiteindelijk gevallen op het pakket van AFAS. We verwachten dat deze software het werkproces van de personeels- en salarisadministratie efficiŽnter maakt en dat het zelf regelen van personeelszaken voor jou als werknemer toegankelijker wordt.

Daarnaast willen we graag al onze financiŽle systemen zoveel mogelijk onder ťťn softwarepakket voegen. Door over te stappen op AFAS zijn de primaire werk- en eindgebruiker behoeftes ondergebracht in ťťn kwalitatief goed systeem. Komende maanden zal de inrichting op de achtergrond plaatsvinden en op 1 januari 2022 gaat het nieuwe systeem live. Het eerste kwartaal van 2022 zal gebruikt worden om de werking van het systeem te optimaliseren.

Meer informatie hierover en wat het precies gaat betekenen voor alle personeelsleden van Prohles zal in oktober/november gecommuniceerd worden.