Plusklas van start in Katwijk

29 mei 2019
Stichting Prohles begint een aparte klas voor meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Twintig kinderen van 10 verschillende basisscholen krijgen één dag per week gezamenlijk een op hen toegespitste les. Met een feestelijke opening werd de eerste les op 22 mei jl gehouden. De lessen zijn op Groen van Prinstererschool in Katwijk aan Zee.

Na een interactieve kettingreactie die de leerlingen zelf in gang zetten, werd het startsein voor de klas gegeven door wethouder Knape. Met de start van de hoogbegaafdenklas speelt Prohles in op de behoefte die er bij ouders en leerkrachten leeft om de leerlingen meer in contact te brengen met leeftijdgenoten in en hen specifieke vaardigheden aan te leren. Er is onder andere aandacht voor het out-of-the-box leren denken, leren samenwerken en leren onderzoeken. Ook gaan leerlingen aan de slag met leren experimenteren en gaan ze aan de slag met het thema 'uitvinden''. Met een eigen leerkracht voor de hoogbegaafdenklas, Jenny Tamminga, haalden de christelijke basisscholen een specialist binnen die zal sparren met de leerkrachten die de leerlingen de rest van de week in de klas hebben.

Rindert Venema, directeur-bestuurder Prohles: 'Wij zijn op onze scholen volop bezig met het onderwijs van vandaag én morgen. Het is belangrijk om aandacht voor de diversiteit van onze kinderen te hebben. Elke school kent al een plusklas, maar voor deze kinderen is het nodig om een extra voorziening te treffen. We zijn dankbaar dat we die mogelijkheid nu hebben, ook door de steun vanuit het samenwerkingsverband Duin- en Bollenstreek. We starten met kinderen uit onze eigen hervormde en pc-scholen, maar willen in de toekomst afspraken maken om de klas voor meer- en hoogbegaafde kinderen van alle basisscholen open te kunnen stellen.

Ook de gemeente is blij met het initiatief. Wethouder Jacco Knape "Door goed te luisteren naar wensen en behoeften van leerlingen en hun ouders kunnen we onze jeugd een mooie toekomst geven met voldoende uitdaging. Ik ben trots op al die initiatieven die er zijn om leerlingen op een passende eigentijdse manier les te geven."

Voor meer info over de hoogbegaafdenklas kunt u contact opnemen met Prohles via info@prohles.nl of 071 - 4082504.